Sacred Heart Winter Retreat – 17-19 Φεβρουαρίου Κτήμα Νοόσφαιρα

16 December 2022

yiannis

EVENTS

0

Sacred Heart Winter Retreat

Σας προσκαλούμε στις 17-19 Φεβρουαρίου 2023 για το χειμερινό μας retreat στο κτήμα Νοόσφαιρα!
Μέσα στην καρδιά του χειμώνα κάνουμε διάλειμμα και βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον ζεστό και  όμορφο που θα υποστηρίξει ένα 3ημερο με πολλές και διαφορετικές πρακτικές από τις διδασκαλίες της yoga.
Το Κτήμα Νοόσφαιρα Wellness & Retreat Center βρίσκεται κοντά στο Ξυλόκαστρο, στην ορεινή Κορινθία.
Είναι ένα συγκρότημα ξύλινων κτηρίων με ατμόσφαιρα ενός boutique hotel αλλά σκόπιμα χτισμένο για να φιλοξενεί σεμινάρια αυτογνωσίας και ψυχολογίας, εναλλακτικές διακοπές, ομάδες γιόγκα, τάι- τσι κ.ά, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Αποτελείται από δυο κτηριακά συγκροτήματα.
Στο πρώτο βρίσκονται:

  • Το άνετο σαλόνι με το ενεργειακό τζάκι, την καταπληκτική θέα, και τη δυνατότητα προβολής ταινιών σε μεγάλη οθόνη, σε μια ατμόσφαιρα χαλαρή και σπιτική.
  • Η τραπεζαρία, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 άτομα, εδώ υπάρχει ένα ακόμα ενεργειακό τζάκι.
  • Η σκιασμένη πέργκολα που ανοίγεται προς τα γύρω βουνά και τον ορίζοντα της θάλασσας και φιλοξενεί την καλοκαιρινή τραπεζαρία.
  • Η κουζίνα όπου παρασκευάζεται νόστιμο σπιτικό φαγητό με άριστα υλικά πολλά προερχόμενα από το μποστάνι, το περιβόλι και τις κοτούλες του κτήματος.
  • Οι δανειστικές βιβλιοθήκες με ποικίλη θεματολογία.
  • και ο ατμοσφαιρικός χώρος ευεξίας όπου προσφέρονται υπηρεσίες αναζωογόνησης σώματος και προσώπου όπως ρεφλεξολογία και μασάζ.

Το δεύτερο συγκρότημα αποτελείται από :
Δέκα καλόγουστα δωμάτια με ατομικό λουτρό και ψυγειάκι που παίρνουν το όνομά τους από δένδρα, βότανα και λουλούδια. Το καθένα με ανάλογο χρώμα και διακόσμηση προσεγμένη μέχρι τη λεπτομέρεια όπως τα μαξιλαράκια στον καναπέ, η εξαιρετική ποιότητα των στρωμάτων, των παπλωμάτων και των σεντονιών και τα ζωγραφισμένα στο χέρι κουτιά με τα χαρτομάντηλα.
Είδη προσωπικής περιποίησης, προσφέρονται σε όλους του επισκέπτες: παντόφλες, μπουρνούζι μπάνιου, ποιοτικά shampoo και shower gel, στεγνωτήρας μαλλιών, δωρεάν αφεψήματα βοτάνων όλη την ημέρα και ένα πουγκί με λεβάντες από το Κτήμα μας για να σας συνοδεύσει στο σπίτι.

Η αίθουσα σεμιναρίων:
Φωτεινή, σκόπιμα προσανατολισμένη σε Ανατολή- Δύση, η αίθουσα σεμιναρίων, μεγέθους 80m2 διαθέτει ξύλινο πάτωμα και απαλά χρώματα. Είναι πλήρως εξοπλισμένη με μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη και προτζέκτορα. Διαθέτει επίσης καθίσματα και μεγάλες ροτόντες εργασίας αλλά και 35 στρωματάκια για διαλογιστικές ασκήσεις.

Το φαγητό:
Τα υλικά των φαγητών είναι βιολογικά, τα περισσότερα λαχανικά προέρχονται από το μποστάνι μας και τα αυγά από τις κοτούλες μας. Το μενού μας στο retreat θα είναι χορτοφαγικό.
Το νερό στο κτήμα Νοόσφαιρα είναι ενεργοποιημένο με σύστημα πεδίων Plocher στηριγμένο στις έρευνες των Νίκολας Τέσλα και Βιλχελμ Ράιχ ενώ όλοι οι χώροι είναι προστατευμένοι από γεωπαθητικό στρες με ενεργοποιητές RAC από το Ελληνικό Ινστιτούτο Γεωπαθολογίας (ο επισκέπτης νιώθει αμέσως ευεξία και αναζωογόνηση).

Περισσότερες πληροφορίες για το κτήμα Νοόσφαιρα μπορείτε να δείτε εδώ: www.noosfera.gr

Τι να περιμένετε:
Πρόθεση μας είναι να περάσουμε όμορφα, να χαλαρώσουμε, να προσφέρουμε χρόνο και φροντίδα προς τους εαυτούς μας και να έρθουμε σε επαφή με το μέσα μας. Σαν ομάδα να εμβαθύνουμε στην πρακτική της γιόγκα, για κάποιους ίσως μια “επανεκκίνηση”, να μοιραστούμε, να νιώσουμε, και να πάρουμε εφόδια και εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στην ζωή και στην καθημερινότητα μας.
Οι πρωινές μας πρακτικές θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια και θα περιλαμβάνουν asana, pranayama (τεχνικές αναπνοών) και διαλογισμό.
Οι απογευματινές μας πρακτικές θα είναι πιο ήπιες με λιγότερη άσανα και περισσότερη έμφαση σε Ηχο-χαλάρωση, Υoga nidra (καθοδηγούμενη χαλάρωση με οραματισμό) και τεχνικές αναπνοών.
Θα ασκηθούμε επίσης και σε πρακτικές από την Ταντρική παράδοση της γιόγκα που αφορούν τα ενεργειακά μας κέντρα (cakras), τα βασικά κανάλια ενέργειας (nāḍīs) και την ενδυνάμωση του ενεργειακού μας σώματος (sūkṣma-śarīra).
*Όλες οι πρακτικές που θα κάνουμε θα είναι κατάλληλες για ασκούμενους όλων των επιπέδων!

Πρόγραμμα:
Παρασκευή:
13:00-17:00 Προσέλευση, Ξενάγηση, Τακτοποίηση στα δωμάτια
17:30-19:30 Γνωριμία ομάδας, Ήπια πρακτική 30′, Ηχοχαλάρωση & Yoga nidra
20:00 Βραδινό

Σάββατο:
08:00-10:30 Ασανα-Πραναγιάμα-Διαλογισμός
10:30 Πρωινό
12:30-13:30 Ταντρικές Ενεργειακές/Διαλογιστικές πρακτικές
14:00 Μεσημεριανό φαγητό
15:00-18:30 Ελεύθερος χρόνος, Κοντινός περίπατος, Ξεκούραση
18:30-20:00 Ήπια πρακτική 30′- Ηχοχαλάρωση – Πραναγιάμα
20:00 Βραδινό

Κυριακή:
08:30-10:30 Ασανα-Πραναγιάμα-Διαλογισμός
10:30 Πρωινό
12:00-13:00 Ταντρικές Ενεργειακές/Διαλογιστικές πρακτικές, Κλείσιμο κύκλου

Το retreat περιλαμβάνει :
• 2 διανυκτερεύσεις
• 2 πλούσια πρωινά γεύματα, 2 βραδινά και 1 μεσημεριανό φαγητό
• 6 πρακτικές γιόγκα που θα περιλαμβάνουν: Pranayama, Διαλογισμό, Ηχοχαλάρωση με Tibetan singing bowls, Yoga nidra, και  Διαλογιστικές τεχνικές ενδυνάμωσης του ενεργειακού σώματος.

Κόστος:
Διαμονή σε δίκλινο: 260€
Διαμονή σε μονόκλινο: 300€

Κράτηση θέσης:
Η επιβεβαίωση κράτησης γίνεται με κατάθεση προκαταβολής 100€.
Σε περίπτωση ακύρωσης το ποσό της προκαταβολής επιστρέφεται μέχρι και τις 20/1.

Επικοινωνία:
info@vimarsayoga.gr
Τηλ. 6938085095 (Γιάννης Γέρου),
Τηλ. 6972206790 (Ειρήνη Αναγνωστάκη)

*Για όσους δεν έχουν δικό τους μέσο ή για όσους επιθυμούν να συνταξιδέψουν με άλλους, θα γίνει μοίρασμα των διαθέσιμων αμαξιών για την μείωση των εξόδων μεταφοράς.
*Απαραίτητο για την συμμετοχή επίσης είναι ένα αρνητικό rapid test. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 

Post by yiannis

Comments are closed.