ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΥ

Ιδρυτής και υπεύθυνος του προγράμματος στο Vimarsa yoga studio

Ο Γιάννης είναι ένας έμπειρος και μεταδοτικός δάσκαλος γιόγκα με διδακτική εμπειρία πολλών ετών. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στο Λουτράκι, και σπούδασε στην Σόφια για κάποια χρόνια πριν τον ”κερδίσει” η γιόγκα.

Η ενασχόληση του με την γιόγκα ξεκίνησε το 2001. Το 2007 θα ολοκληρώσει στο Νysy studios με την Βιβή Λέτσου το πρόγραμμα 200 ωρών εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga με στοιχεία ευθυγράμμισης της Anusara Yoga. Στην μεθοδολογία και στην φιλοσοφία της Anusara ανακαλύπτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα που τον συναρπάζει, και για τα επόμενα χρόνια εμβαθύνει κυρίως σε αυτό το σύστημα μέσω πολλών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το 2016 ολοκληρώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης 200 ωρών της Anusara και λαμβάνει την πιστοποίηση “Anusara-inspired™ Yoga Teacher”.

Τα μαθήματα του σήμερα περιλαμβάνουν στοιχεία από ένα μεγάλο φάσμα πρακτικών της γιόγκα. Βασίζονται πάνω σε θεμελιώδεις αρχές σωματικής και ενεργειακής ευθυγράμμισης, ροή στην κίνηση, διαλογισμό, pranayama, mantra, Ηχοθεραπεία και Ταντρική φιλοσοφία της γιόγκα.

Ο Γιάννης έχει συνεργαστεί για σειρά ετών με κάποια από τα πιο γνωστά yoga studio της Αθήνας (Nysy, Athens yoga, Prana yoga), έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ γιόγκα, και διοργανώνει συχνά yoga workshops και yoga retreats. Από τον Γενάρη του 2020 έχει ανοίξει τον δικό του χώρο, το Vimarsa Yoga Studio στον Γέρακα Αττικής.

Έχει εμπνευστεί και μαθητεύσει δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους, όπως: Todd Tessen, Benita Galvan, Desiree Rumbaugh, Sianna Sherman – σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων της Anusara. Carlos Pomeda, Sally Kempton, Christopher Wallis – φιλοσοφία της γιόγκα. Martin Kirk, Todd Norian – ανατομία και θεραπευτική γιόγκα. Swami Nirvikalpa – Satyananda yoga. Μιχάλης Mahatman Ευαγγελίδης – Bhahiranga restorative yoga, κ.ά.

Μεταξύ άλλων έχει ολοκληρώσει δύο εκπαιδεύσεις στο Ηχομασάζ με τον Νίκο Αβραμίδη (Peter Hess Academy Ελλάδα) όπως και ένα εκπαιδευτικό 56 ωρών στο Thai yoga massage με τον Ανδρέα Καρούσο.

ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

 

Η Ειρήνη διδάσκει Asthanga Vinyasa Yoga απο το 2020.
Η πρώτη επαφή με τη yoga έρχεται ανάμεσα στο χορό και σε προπονήσεις σε τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων, ένα γεγονός το οποίο τελικά ανοίγει τις πύλες προς μια γνώση, αυτή της βιωματικής εξέλιξης του νου, σώματος και πνεύματος.

Έτσι το 2013 συμμετέχει στην εκπαίδευση δασκάλων 200 ωρών, στη Hatha Yoga με στοιχεία ευθυγράμμισης της Anusara, του Athens Yoga Center, με βασική δασκάλα τη Maja Zilih.

Το 2016 ανακαλύπτει την Asthanga Vinyasa Yoga και μαθητεύει δίπλα στην Ελευθερία Λαγουδάκη μέχρι το 2020.
Απο το 2020 έως τώρα μαθητεύει ανελλιπώς και συστηματικά με τον Ty Landrun, εμβαθύνοντας στο επίπεδο της asana αλλά και στη φιλοσοφία ενώ η προσωπική πρακτική στο σύστημα της Ashtanga Vinyasa Yoga αποτελεί καθημερινότητα.

Η διδασκαλία της βασίζεται στις πρακτικές της Ashtanga Vinyasa Yoga έχοντας ενσωματώσει τόσο το παραδοσιακό τρόπο αλλά και πιο εναλλακτικές μεθόδους. Μοιράζεται με τους μαθητές της τις γνώσεις που αποκτά συνεχώς στη yoga, χωρίς δογματισμούς αλλά εμβαθύνοντας στην ουσία της. Όλοι όσοι επιθυμούν να μαθητεύσουν μαζί της είναι ευπρόσδεκτοι.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΟΝΗ

 

Η Γεωργία διδάσκει hatha yoga, partner yoga, kids yoga, prenatal/postnatal yoga, restorative yoga και διαλογισμό. Από παιδί αναζητούσε διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης και ασχολήθηκpε με ποικίλες δραστηριότητες όπως ενόργανη γυμναστική, Tae-kwon-do, παραδοσιακοί χοροί,μουσική, θέατρο και τραγούδι. Το 2001 αποφοίτησε από την ανώτερη δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και από τότε συμμετείχε σε πολλές παραγωγές στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αν και μεγάλωσε στην Αθήνα, μια θέση εργασίας στο Θεσσαλικό θέατρο της Λάρισας, το 2011, έμελλε να φέρει την γιόγκα στη ζωή της και να αναζωπυρώσει την φλόγα της αναζήτησης για γνώση και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης που είχε από παιδί. Στη yoga βρήκε την σωματική πρόκληση που αναζητούσε και την ιδανική έκφραση του δυναμικού της . Η νοητική και συναισθηματική ισορροπία, η ζωντάνια και η ευδαιμονία που της χαρίζει η yoga, την οδήγησε να θέλει να μοιραστεί αυτή τη γνώση και με άλλους.

Το 2012 αποφάσισε να παρακολουθήσει την εκπαίδευση 200 ωρών, για δασκάλους Hatha Yoga στο Athens Yoga studio με την Maja Zilih. Η εκπαίδευσή της βασίστηκε στις αρχές ευθυγράμμισης της Anusara yoga και εμπλουτίστηκε με σεμινάρια ανατομίας και θεραπευτικής γιόγκα -yoga anatomy – του Martin Kirk. Συνέχισε την εκπαίδευσή της, στην Partner yoga με την Elysabeth Wiliamson, στην ινδική φιλοσοφία και σε τεχνικές διαλογισμού – Yoga wisdom for modern life -με τον Carlos Pomeda και -The inner tradition of Yoga- με τον Michael Stone .

Διατηρώντας σταθερή την διαθεσή της για μαθητεία παρακολούθησε την εκπαίδευση για δασκάλους – Τeaching and Sequencing Advanced Yoga poses -με την Maja Zilih. Στα πλαίσια της διάθεσης της για εξάπλωση της γιόγκα σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες, εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα για παιδιά -Kids yoga 95h- με την Bryony Duckitt, ιδρύτρια του συστήματος γιόγκα για παιδιά, YogaBeez και στη γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, συμμετέχοντας στο – Prenatal and postnatal teacher training – με την Sue Elkind. Παρακολούθησε workshops με τον Todd Tesen ,“Bakti flow yoga” με τον Rusty Wells , “Θεραπεία μέσω της ευθυγράμμισης” με την Maja Zilih και “Εμβάθυνση της πρακτικής από την άσανα στον διαλoγισμό”, με τον Γιάννη Γέρου.

To 2019 παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης 500 ωρών από την Maja Zilih. Κατέχει διεθνή πιστοποίηση από την Yoga Alliance RYT-200h, RYT-500h, RCYT-95h έχει δίπλωμα β’ βαθμού στο ρέικι και παρακολούθησε εκπαίδευση Thai Massage 60 ωρών με την Ελευθερία Ματζώρου.

Η διδασκαλία της εστιάζει στην καλλιέργεια επίγνωσης στην πρακτική και κατ’επέκταση και στη ζωή, στην ανάδειξη του δυναμικού του κάθε ανθρώπου και στην συνειδητοποίηση ότι είμαστε οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες της ζωής μας.

“Τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια. Οι σκέψεις τα συναισθήματα οι ήχοι τα αντικείμενα το ίδιο το σώμα μας. Ενέργεια δυναμική, ενέργεια ήρεμη, ενέργεια που πάλλεται ή που ρέει. Ενέργεια διαρκώς μεταβαλλόμενη. Μέσω των στάσεων της γιόγκα και των τεχνικών της αναπνοής και του διαλογισμού, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα αυτή την ενεργειακή διάσταση του κόσμου και την σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Συνειδητοποιούμε ότι προερχόμαστε όλοι από την ίδια συμπαντική πηγή ενώ ταυτόχρονα καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και ήρθε στον κόσμο για να εκπληρώσει έναν μοναδικό σκοπό.”

image
https://vimarsayoga.gr/wp-content/themes/maple/
https://vimarsayoga.gr/
#517094
style1
paged
Loading posts...
/home/vimarsayoga/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off