“Γνωριμία με τη γλώσσα της Καρδιάς” Κυριακή 22 Οκτωβρίου

22 September 2023

yiannis

EVENTS

0

Σεμινάριο “Μη Βίαιης Επικοινωνίας”
Με την Αλεξάνδρα Δημητράκου και την Μαριάγνη Έλληνα

Η Γλώσσα της Καρδιάς, γνωστή και ως “Μη Βίαιη Επικοινωνία” (Non Violent Communication -NVC) είναι μια διαδικασία, γλώσσα και ταυτόχρονα προσέγγιση πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο δημιουργός αυτού του μοντέλου επικοινωνίας είναι ο Αμερικανός Ψυχολόγος Marshall Rosenberg. Μέσα από την επαγγελματική του εμπειρία αλλά ιδιαίτερα μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, ο Rosenberg δημιούργησε ένα εργαλείο μέσα από το οποίο μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο που εκφραζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επαφή των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές της Μη Βίαιης Επικοινωνίας μέσα από τους θεωρητικούς άξονες στους οποίους επικεντρώνεται, αλλά κυρίως μέσα από βιωματικές πρακτικές και ασκήσεις ενεργητικής ακρόασης και παρατήρησης.

Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσουμε στο να:

*έρθουμε σε επαφή αρχικά με αυτό που είναι ζωντανό μέσα μας, στο τώρα, και στην επαφή με τους άλλους.
*εντοπίσουμε τη διαφορά παρατήρησης και αξιολόγησης.
*κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τα συναισθήματα και τις ανάγκες.
*ακούμε και να μιλάμε με ενσυναίσθηση.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στον καθένα που θα ήθελε να κάνει ένα πρώτο βήμα στο να καλλιεργήσει καινούριους τρόπους έκφρασης και να επιτύχει βαθύτερη επικοινωνία με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, 10.00-14:30

Τόπος διεξαγωγής: Vimarsa yoga studio, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 60, Γέρακας

Συνοπτικό Πρόγραμμα:
Ώρα προσέλευσης: 10:00
Α’ μέρος 10:15 – 12:15
Διάλειμμα: 20′
Β’ μέρος 12:35 – 14:30

Κόστος: 35€

Πολιτική κράτησης & ακύρωσης
Η επιβεβαίωση κράτησης γίνεται με κατάθεση προκαταβολής 15€.
Σε περίπτωση ακύρωσης έως τις 19/10 το ποσό της προκαταβολής επιστρέφεται.
Σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 20/10 το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες – Δήλωση συμμετοχής
info@vimarsayoga.gr
Τηλ. 6938085095

Το σεμινάριο συντονίζουν:

Αλεξάνδρα Δημητράκου

Αν με ρωτήσεις σήμερα ποια είναι η πρωταρχική μου ανάγκη, θα σου πω: “Η σύνδεση. Με τους ανθρώπους, τη φύση και τον εαυτό μου.”
Αν με ρωτήσεις πως γίνεται αυτό, θα σου πω: “Με τη γλώσσα της καρδιάς.”
Αν με ρωτήσεις από που να ξεκινήσω θα σου πω: “Δημιούργησε τον χώρο.”

Η Αλεξάνδρα Δημητράκου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχοντας αναλάβει το ρόλο του Συμβούλου Σχολικής ζωής όπως και της Διαμεσολάβησης στο χώρο του σχολείου.
Η πρώτη της επαφή με την “Γλώσσα της Καρδιάς” έγινε το 2017 παρακολουθώντας στο YouTube κάποια σεμινάρια του Marshall Rosenberg με τα οποία μαγεύτηκε. Ξεκίνησε να βάζει στην καθημερινότητα της στοιχεία της “Μη βίαιης επικοινωνίας” και ειδικότερα στη σχέση της με τα παιδιά στο σχολείο παρατηρώντας μεγάλες αλλαγές στην επικοινωνία και τη σύνδεση μαζί τους.
Στη συνέχεια τo 2019 παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο “Μη βίαιης επικοινωνίας” του Γιώργου Τσιτσιρίγκου.
Το 2021 ολοκλήρωσε το σεμινάριο για προχωρημένους του ιδίου, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την πρακτική της.
Παράλληλα από το 2020 συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε μια διαδικτυακή ομάδα που εξασκείται στη γλώσσα της καρδιάς, μέσω της οποίας παίρνει και δίνει έμπνευση, υποστήριξη και επαφή.
Το 2021ολοκλήρωσε το ετήσιο σεμινάριο του Thom Bond (Compassion Course) εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο.
Πέραν αυτών, έχει μαθητεύσει κοντά στον Πέτρο Κουρόπουλο Tai-Chi και Qi-Gong από το 1997 μέχρι το 2004.
Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga έχοντας ολοκληρώσει το 2015 την εκπαίδευση δασκάλων 200 ωρών, στη Hatha Yoga στο “Athens Yoga”.
Το 2021 εκπαιδεύτηκε στην “Tέχνη του Coaching” παίρνοντας πιστοποίηση από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σήμερα είναι στο τρίτο έτος του εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων σχέσεων, ως εκπαιδευόμενη Συστημική και Οικογενειακή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
Τα σεμινάρια της, εστιάζουν στην επαφή με τον εαυτό στο άνοιγμα της σύνδεσης με τους άλλους και στο στοιχείο της αυθεντικότητας.

Μαριάγνη Έλληνα

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει». (Ο ΜικρόςΠρίγκηπας, Α. ντε Σεντ-Εξυπερύ)

Η Μαριάγνη Έλληνα είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Ανθρωπιστικές Σπουδές.
Από το 2019 εργάζεται στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ιατρική Παρέμβαση”, αρχικά ως εκπαιδευτικός σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και επί του παρόντος ως Υπεύθυνη του Γραφείου Επικοινωνίας.
Παράλληλα είναι δασκάλα ελληνικών ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα.
Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με τον χορό και την κίνηση, έχοντας κάνει μαθήματα jazz, latin, yoga, tai chi, ακροβατικών πανιών, contact improvisation, με κύρια έμφαση και πάθος για το σύγχρονο χορό και τον αυτοσχεδιασμό.
Επίσης, έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση 280 ωρών στο Thai Massage.
Κατά διαστήματα, η περιέργεια και η ανάγκη της για μάθηση την έχουν φέρει σε επαφή με διάφορα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, με πιο σημαντικές την «Τέχνη της Συμμετοχικής Ηγεσίας» (Art of Hosting), την διαμεσολάβηση συνεργασιών (PartnershipBrokering), εκπαίδευση στις αρχές του Coaching, και την Μη Βίαιη Επικοινωνία.
Η πρώτη της επαφή με την “Γλώσσα της Καρδιάς” έγινε το καλοκαίρι του 2018 μέσα από την βασική εκπαίδευση Μη Βίαιης Επικοινωνίας, σε συνδυασμό με Biodanza, στο μαγευτικό Πήλιο.
Στη συνέχεια, το 2021, ολοκλήρωσετην τετράμηνη βιωματική εκπαίδευση “Επιστροφή στην Καρδιά” του Γιώργου Τσιτσιρίγκου.
Επί του παρόντος συμμετέχει στο ετήσιο σεμινάριο του Thom Bond (Compassion Course) εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στις αρχές και στην επαφή με την κοινότητα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας.
Τα επόμενα χρόνια ο στόχος της είναι να φέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους σε επαφή με την Γλώσσα της Καρδιάς, σε συνδυασμό με πρακτικές ενσυναίσθησης, σωματικής και ψυχικής αυτο-έκφρασης και την διοργάνωση ομαδικών δράσεων.

 

Post by yiannis

Comments are closed.