ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Yoga Basics

To Yoga basics είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα και ειδικότερα για όσους ξεκινάνε στην γιόγκα.

Το όλο μάθημα έχει έναν πιο ήπιο ρυθμό, και δίνεται έμφαση στην εκμάθηση όλων των βασικών στοιχείων που απαρτίζουν μια ολοκληρωμένη πρακτική. Εξερευνώνται αναπνευστικές τεχνικές, θεμελιώδεις αρχές ευθυγράμμισης και βασικές άσανα (σωματικές στάσεις) από διάφορες κατηγορίες όπως : όρθιες, ανοίγματα ισχίων, μπροστινές διπλώσεις, οπίσθιες κάμψεις και ανεστραμμένες.

Διδάσκονται επίσης διάφορες παραλλαγές των άσανα όπως και η χρήση των βοηθημάτων (ζώνες, μπλοκ κ.ά.), έτσι ώστε να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για κάθε ασκούμενο να βιώσει πλήρως την κάθε στάση και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 18:00-19:20

Vimarsa Yoga

Η Vimarsa yoga είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα με το όλο μάθημα να έχει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα.
Δίνεται έμφαση στο χτίσιμο μιας ασφαλούς και ολοκληρωμένης πρακτικής.
Σε κάθε τμήμα της Vimarsa yoga αναλύονται και εξερευνώνται οι θεμελιώδης αρχές ευθυγράμμισης των άσανα (σωματικών στάσεων), όπως και οι ενεργειακές δράσεις των βασικών, αλλά και ορισμένων πιο προχωρημένων άσανα.
Με την γενικότερη εφαρμογή των αρχών ευθυγράμμισης και των ενεργειακών δράσεων, επιδιώκεται να σχηματιστεί ένας ”χώρος” όπου ο κάθε ασκούμενος θα μπορεί να απολαύσει την όλη πρακτική, έχοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση και νιώθοντας μια όμορφη ισορροπία μεταξύ σώματος και νου.
Στα τμήματα της vimarsa αφιερώνεται ενίοτε χρόνος για πραναγιάμα και για διαλογισμό.

Κάθε:
Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10:00-11:30
Τρίτη και Πέμπτη στις 19:30-21.00

Ashtanga-based
Vinyasa Yoga

Το μάθημα αυτό στηρίζεται στο παραδοσιακό σύστημα της ashtanga vinyasa yoga. Ακολουθούμε μια σειρά από θέσεις (asanas) συντονίζοντας ταυτόχρονα την εισπνοή και την εκπνοή μας με ένα ρυθμικό ομοιόμορφο τρόπο με σκοπό να ισορροπήσουμε τα δυο αυτά ενεργειακά μοτίβα που συνδέονται ακριβώς με την εισπνοή και εκπνοή (prana – apana).
Κεντρικός άξονας της πρακτικής αυτής είναι ο Χαιρετισμός στον Ήλιο. Ξεκινάμε την πρακτική μας με αυτούς και στη συνέχεια, ένα μικρότερο τμήμα του (vinyasa), επαναλαμβάνεται κάθε φορά μετά από κάθε θέση δίνοντας έτσι την αίσθηση της ροής της κίνησης και της ενέργειας στο σώμα.
Βασικός μας οδηγός στην πρακτική αυτή είναι η αναπνοή. Με τον καιρό καλλιεργούμε μια πιο βαθειά και γεμάτη αναπνοή, δίνοντας έτσι το χώρο στις αισθήσεις να αναδυθούν στην επιφάνεια της συνειδητότητας μας. Ακολουθώντας αυτή την τόσο ενεργειακή πρακτική είμαστε συνέχεια σε μια διερεύνηση του σώματος, του νου και των αισθήσεων.

Κάθε:
Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:45-21:15

Διαλογισμός και Pranayama

Σε πολλά από τα μαθήματα μας συμπεριλαμβάνονται οι πρακτικές του διαλογισμού και της pranayama.

Όπως αποδεικνύουν πολλές μελέτες που έχουν γίνει τα οφέλη αυτών των πρακτικών είναι πολλαπλά τόσο σε σωματικό όσο σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Στην πρακτική της pranayama αρχικά μαθαίνουμε να αναπνέουμε ”σωστά”, διορθώνοντας διάφορα μοτίβα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στον τρόπο που αναπνέουμε και μας επιβαρύνουν ενεργειακά. Στην συνέχεια μέσω απλών και πιο προχωρημένων τεχνικών μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε την ενέργεια της αναπνοής μας.

Ο διαλογισμός στον οποίο εξασκούμαστε, είναι ο διαλογισμός ”mindfulness” (ενσυνειδητότητα). Η ενσυνειδητότητα είναι απλά μια ανοιχτή, διερευνητική και μη-κριτική Επίγνωση προς τα περιεχόμενα του νου και της συνειδητότητας μας, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα.

Η καλλιέργεια αυτής της κατάστασης Νου, έχει δείξει οτι μπορεί να ”ρυθμίσει” τον πόνο, να καταπραΰνει το άγχος και την κατάθλιψη, να βελτιώσει την γνωστική λειτουργία, και ακόμη να δημιουργήσει αλλαγές στην φαιά ουσία σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την μάθηση, την μνήμη, την συναισθηματική διαχείριση και την αυτεπίγνωση.

Restorative Yoga

Η Restorative yoga είναι μια ήπια μορφή άσκησης της γιόγκα, η οποία χαρακτηρίζεται από μια συνολική προσέγγιση θεραπείας, αποκατάστασης και βαθιάς χαλάρωσης. Στην πρακτική αυτή χρησιμοποιούνται βοηθήματα όπως ειδικά μαξιλάρια (bolster), κουβέρτες, τουβλάκια κ.ά. με τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζεται το σώμα σε διάφορες προσαρμοσμένες θέσεις.
Οι θέσεις αυτές κρατούνται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα (3-10 λεπτά) έτσι ώστε ο ασκούμενος, με την συνδρομή διαφόρων τεχνικών επίγνωσης και αναπνοών, να επιτύχει μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτής της πρακτικής είναι η προσθήκη απλών λειτουργικών κινήσεων οι οποίες αποσκοπούν στην βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων και της γενικότερης αντίληψης όλου του σώματος.
Σε ένα μάθημα restorative yoga αφιερώνεται επίσης χρόνος σε βασικές αναπνευστικές τεχνικές. Οι τεχνικές αυτές συμβάλλουν στην διόρθωση λανθασμένων συνηθειών που μπορεί να έχει υιοθετήσει κάποιος, αλλάζοντας έτσι αισθητά τον τρόπο που αναπνέει και βελτιώνοντας έμμεσα την καθημερινότητα του.
Το μάθημα αυτό είναι κατάλληλο για όλους.
Προτείνεται κυρίως:
*σε όσους έχουν τραυματισμούς και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ομαδικό μάθημα.
*σε όσους έχουν πολλά χρόνια να γυμναστούν και θα ήθελαν σταδιακά να επανέλθουν.
*σε όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
*σε όσους βιώνουν πολύ άγχος και στρες.
*και σε όσους θέλουν να απολαύσουν μια ήπια θεραπευτική πρακτική με στιγμές γαλήνης και βαθύτερης σύνδεσης με τον εαυτό.

Η όλη εμπειρία εμπλουτίζεται σε πολλά σημεία από τους θεραπευτικούς ήχους ηχογαβαθών (tibetan singing bowls)!
Η πρακτική της Restorative yoga είναι μια ευκαιρία για βαθιά αναζωογόνηση του σώματος, του νου και ολόκληρης της ατομικής ύπαρξης.

Μέτρα προστασίας COVID-19
  • Για την συμμετοχή σας στα μαθήματα, χρειάζεται να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test έως και 48 ώρες πριν.
  • Διατηρούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις σε όλους τους χώρους του στούντιο.
  • Η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους μέχρι το ξεκίνημα του μαθήματος είναι απαραίτητη.
  • Απολυμάνετε τα χέρια σας πριν και μετά το μάθημα με τα απολυμαντικά που βρίσκονται στον χώρο.
  • Χρησιμοποιήστε το προσωπικό στρωματάκι σας, και μια μικρή πετσέτα.
  • Aν νιώθετε αδιάθετοι ή έχετε συμπτώματα κρυολογήματος παρακαλούμε να αποφύγετε να έρθετε στα μαθήματα.
  • Ο χώρος μας είναι 140τ.μ και μπορεί να δεχτεί μέχρι 10 άτομα σε κάθε μάθημα.
  • Για την συμμετοχή σας σε οποιοδήποτε μάθημα χρειάζεται να γίνει κράτηση θέσης.
image
https://vimarsayoga.gr/wp-content/themes/maple/
https://vimarsayoga.gr/
#517094
style1
paged
Loading posts...
/home/vimarsayoga/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off